Za kandidáta na dekana FF PU zvolili Rudolfa Dupkalu

24.03.2003 Celý región

Za kandidáta na dekana Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity (FF PU) v Prešove 19. marca zvolil akademický senát (AS) tejto fakulty 46-ročného Rudolfa D...
Za kandidáta na dekana Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity (FF PU) v Prešove 19. marca zvolil akademický senát (AS) tejto fakulty 46-ročného Rudolfa Dupkalu. Aj keď kandidovali štyria uchádzači, terajší vedúci katedry filozofie FF získal hneď v prvom kole potrebných 14 hlasov. Volilo všetkých 23 členov AS, platných hlasov bolo 22. Za Dupkalom skončili literárny vedec Ján Gbúr, filozof Vladimír Leško a historik Michal Otčenáš.

Dupkala dostal od prezidenta SR v marci 2002 dekrét o menovaní za univerzitného profesora v odbore dejiny filozofie. Funkcie dekana v poradí druhej najstaršej filozofickej fakulty v SR, ktorá má zo šiestich fakúlt PU najviac poslucháčov, by sa mal ujať 12. júna t. r. , keď skončí funkčné obdobie súčasného dekana Františka Mihinu. Podľa zákona o vysokých školách zvolený kandidát sa dekanom stáva po menovaní rektorom.
Dupkala v záujme toho, aby nevznikali podozrenia, sa ešte 4. marca, keď neboli žiadne písomné návrhy na kandidátov na dekana FF vzdal funkcie predsedu AS FF. Potom sa konali doplňovacie voľby a vypísanie volieb kandidáta na dekana.
(jj)
 

Vyberte región